ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ημερίδα στην Αρχαία Ολυμπία και στήριξη αγώνα μπάσκετ

 

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή οδοντιάτρων διεξήχθη η ημερίδα «Διαχείριση οδοντιατρείου» στις 11 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία, την οποία διοργάνωσε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηλείας.

Ήταν μια πρωτότυπη ιδέα η συνεργασία δύο συλλόγων της Πελοποννήσου, με σκοπό την αποκέντρωση και την ενίσχυση των μικρότερων πόλεων, η οποία υλοποιήθηκε για πρώτη φορά πέρυσι με την κοινή διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας στην Κυπαρισσία, με τη συνεργασία και του Δήμου Τριφυλίας. Τότε, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε περιήγηση στην παραθαλάσσια Μαραθόπολη, στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας και στον επιβλητικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Χριστιανούπολη και επίσκεψη στο οινοποιείο «Νέστωρ».

 Φέτος, ο Ο.Σ. Ηλείας επέλεξε να πραγματοποιήσει και να φιλοξενήσει τη δεύτερη από κοινού με τον Ο.Σ. Μεσσηνίας ημερίδα. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο μικρό αμφιθέατρο του παλιού μουσείου (ΣΠΑΠ), ένας χώρος πολύ όμορφος και ιστορικός, ενώ στο τέλος έγινε ξενάγηση στο νέο αρχαιολογικό μουσείο.

Η ημερίδα ήταν επιτυχημένη με πλήθος οδοντιάτρων από τους δύο νομούς, αλλά και από άλλους, να παρευρίσκονται. Μάλιστα, έγιναν και προτάσεις να συνεχιστεί η συνδιοργάνωση ημερίδων από τους δύο Συλλόγους, αλλά και από τον Ο.Σ. Αρκαδίας, και σε άλλες περιοχές.

Δοθείσης της ευκαιρίας, από τον Οδοντιατρικό απευθύνονται ευχαριστίες στους εκλεκτούς ομιλητές, Ρόζη Εμμανουέλλα (MBA Επικοινωνία & Marketing Οδοντιατρείου) και Καλαμάτα Βασίλη, ορθοδοντικό (Πανεπιστημίου Tel Aviv), «οι οποίοι μας τίμησαν με την παρουσία τους».

 

Αγώνας καλαθοσφαίρισης

Λίγες μέρες μετά, την Τετάρτη 15 Μαΐου, διεξήχθη στην Καλαμάτα αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των ομάδων Υγειονομικών και Δικηγόρων, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου.

Στην προσπάθεια αυτή συμμετείχε και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, στηρίζοντάς την.

Να σημειωθεί πως ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στους εθελοντές των Τμημάτων Σαμαρειτών και Νοσηλευτικής  του τοπικού γραφείου του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας.

Τέλος, να αναφέρουμε πως από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Elite City Resort ημερίδα για οδοντιάτρους και ιατρούς με θέμα «Γενική Υγεία και οδοντιατρική, μία αμφίδρομη σχέση».

Εκεί ομιλητές ήταν αποκλειστικά μέλη από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας (Καρατζέας Νικόλαος, Τσορφόλιας Άγγελος, Χρονόπουλος Αριστείδης) και τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας (Δεμπεγιώτη Φωτεινή, Καπερνόπουλος Χαράλαμπος, Σεφέρου Μαρία).

 

 

Πρόσφατα Άρθρα