Εν Καλάμαις

 

του Πέτρου Α. Τσώνη

 

Νέα σελίδα γυρίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας. Από το Σεπτέμβριο οι τοπικοί άρχοντες καλούνται να διαχειριστούν κάτι εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Ο δήμαρχος αφέντης αποτελεί οριστικά παρελθόν, το ίδιο και ο περιφερειάρχης. Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης καλούνται να συνεργασθούν με τις υπόλοιπες ομάδες στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο. Σίγουρα τα πρώτα βήματα δε θα είναι εύκολα. Ένα καθεστώς χρόνων δεν αλλάζει σε μια μέρα. Πιστεύουμε, όμως, πως η ανάγκη λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης θα οδηγήσει τους εμπλεκόμενους σε συνεργασίες.
Στη Μεσσηνία, εκτός από το δήμαρχο Μεσσήνης που εξελέγη από την πρώτη Κυριακή κι έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι υπόλοιποι θα πρέπει να συνεργασθούν με τους αντιπάλους τους για το καλό της περιοχής τους.
Και μιας και αναφερθήκαμε στους δημάρχους, να επισημάνουμε πως νέοι άνθρωποι ήρθαν στους Δήμους μ’ αυτές τις εκλογές.
Στο Δήμο Καλαμάτας ο Θανάσης Βασιλόπουλος, στη Μεσσήνη ο Γιώργος Αθανασόπουλος, στην Τριφυλία ο Γιώργος Λεβεντάκης, στο Δήμο Πύλου – Νέστορος ο Τάκης Καρβέλας και στην Οιχαλία η Παναγιώτα Γεωργακοπούλου. Τέλος, στη Μάνη επιστρέφει ο Δημήτρης Γιαννημάρας. Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξελέγη ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και η Μεσσηνία περιμένει πολλά απ’ αυτόν.
Οι εκλογές, όμως, συνεχίζονται και σε λίγες ημέρες οδηγούμεθα και πάλι στις κάλπες, για την ανάδειξη των νέων βουλευτών. Ελπίζουμε στην επιλογή των καλύτερων.

 

Καλό Καλοκαίρι!    

Πρόσφατα Άρθρα