Εκπαιδευτήρια Μπουγά

 

Let's do it Greece

Στην πολύ μεγάλη δράση εθελοντικού χαρακτήρα Let's do it Greece συμμετείχαν και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, στέλνοντας μηνύματα για καθαρό περιβάλλον. Γονείς, παιδιά και πολλοί κάτοικοι έδωσαν ραντεβού στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, όλοι με ένα τεράστιο χαμόγελο και έναν κοινό σκοπό. Εκεί καθάρισαν το χώρο από τα σκουπίδια, μάζεψαν ξερά χόρτα και φύλλα, έπλυναν και καθάρισαν τις παιδικές χαρές και τις πινακίδες από γκράφιτι, ενώ κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό κατέληξαν πως τα περισσότερα σκουπίδια ήταν γόπες από τσιγάρα και πλαστικά περιτυλίγματα τροφίμων!

 

Επίσκεψη στην Προεδρική Φρουρά και το Προεδρικό Μέγαρο

Μια ιδιαίτερη επίσκεψη στην Αθήνα, με ειδικότερους προορισμούς την Προεδρική Φρουρά και το Προεδρικό Μέγαρο, πραγματοποίησαν στα τέλη Μαρτίου μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Πρώτος σταθμός το στρατόπεδο του Γεωργίου Τζαβέλλα, όπου εδρεύει η Προεδρική Φρουρά, όπου τους έγινε μια ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ξενάγηση μέσω της οποίας έμαθαν την ιστορία, τις αρμοδιότητες, αλλά και τον τρόπο κατασκευής και συντήρησης της στολής των θρυλικών Ευζώνων, ενώ παρακολούθησαν μέρος της εκπαίδευσής τους.

Επόμενη στάση το επιβλητικό Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το Μεσσήνιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος μέσα από λίγες λέξεις, με ειλικρινή ζεστασιά και απλότητα, έδωσε στους μαθητές συμβουλές ζωής.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

 

 

Έκθεση εικόνων

Πρόσφατα Άρθρα