ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

Πολύ όμορφα γιόρτασαν τις ημέρες των Χριστουγέννων οι μαθητές του κέντρου προσχολικής αγωγής Λιλιπούπολη και Βίλα Λιλιπούπολη. Η αυλαία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων άνοιξε με τις θεατρικές παραστάσεις του νηπιαγωγείου και του προνηπίου στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου. «Κυρίες και Κύριοι διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για να σας ενημερώσουμε για μία έκτακτη είδηση. Ο Άγιος Βασίλης κρύωσε έχει 40 πυρετό» ανακοίνωσε η μικρή δημοσιογράφος στη γιορτή των παιδιών του Νηπιαγωγείου και η θεατρική παράσταση ξεκίνησε. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ αλλά και συγκίνηση . Μια παράσταση κατά την οποία τα παιδιά έλαμπαν πάνω στη σκηνή καθώς ξεδίπλωναν το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων που είναι η αγάπη.
Τα παιδιά του προνηπίου βάλθηκαν να κάνουν δίαιτα στον Άγιο Βασίλη καθώς τον αγαπούν πολύ και θέλουν να είναι γερός και δυνατός. Στη δική τους θεατρική παράσταση ο χοντρούλης Άγιος Βασίλης μέχρι και για εξετάσεις αίματος πήγε. Γι΄ αυτό ο καημένος δεν βρήκε κανένα μπισκοτάκι φέτος τα Χριστούγεννα παρά μόνο φρούτα.
Τα παιδιά του νηπιαγωγείου και του προνηπίου παρουσίασαν επίσης «Τα καλικαντζαράκια εν δράσει» ένα  μουσικοκινητικό δρώμενο που είχαν προετοιμάσει με την υπεύθυνη μουσικοκινητικής αγωγής.
Για τους μικρότερους μαθητές του σχολείου πραγματοποιήθηκε εργαστήρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου elite city resort. Ο Άγιος Βασίλης κάλεσε τα παιδιά για να περάσουν ένα άκρως χριστουγεννιάτικο απόγευμα. Η γυναίκα του Άη Βασίλη σαν καλή οικοδέσποινα είχε ετοιμάσει μπουφέ με τα παραδοσιακά γλυκά μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Τα Ξωτικά σαν καλοί βοηθοί του Άγιου Βασίλη είχαν αναλάβει το face painting με χριστουγεννιάτικες φιγούρες. Ο μαέστρος έφτιαξε με τα παιδιά μια χριστουγεννιάτικη μπάντα που τραγουδούσαν τα κάλαντα και άλλα τραγούδια. Ο διάσημος σεφ του Αϊ-Βασίλη έφτιαχνε πίτσες και ο ξακουστός ζαχαροπλάστης έφτιαχνε γλυκά. Οι τάρανδοι του Άη Βασίλη πεινούσαν πολύ και τα παιδιά παίζοντας προσπαθούσαν να τους ταΐσουν. Στο εργαστήρι του Άη Βασίλη τα παιδιά έφτιαχναν πυρετωδώς χριστουγεννιάτικες κατασκευές με πολύ φαντασία και πρωτότυπα υλικά. Και για όποιον δεν είχε προλάβει να στείλει γράμμα στον Άη- Βασίλη υπήρχε το ταχυδρομείο για να εξυπηρετηθούν όλα τα παιδιά. Και επειδή είναι ωραίο να κάνουμε όνειρα κοντά στα παιδιά βρέθηκε η Cocomat για να φτιάξει το κάθε παιδί το δικό του μαξιλάρι. Και η Flexa για να βγάλει τις πιο αστείες selfi με Χριστουγεννιάτικο φόντο.
Ο Άγιος Βασίλης αγαπά πολύ τα παιδιά και δεν ξεχνά ποτέ την Παγκόσμια Ημέρα του παιδιού (11 Δεκεμβρίου). Γι΄ αυτό ζήτησε από τους καλεσμένους του να στολίσουν ένα δέντρο με μηνύματα αγάπης για τα παιδιά όλου του κόσμου. Μετά από όλες αυτές τις δράσεις και καθώς ήταν αργά ο Άγιος Βασίλης πήγε να ξεκουραστεί για το μεγάλο ταξίδι. Αποχαιρέτησε  τα παιδιά και ανανέωσε το ραντεβού για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Τα παιδιά της Λιλιπούπολης δεν σταμάτησαν εδώ τις δραστηριότητες. Κάθε μέρα μέχρι να φτάσουν τα Χριστούγεννα έφτιαχναν χριστουγεννιάτικες κατασκευές, έπαιζαν διάφορα παιχνίδια, μάθαιναν τραγούδια διάβαζαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες.
Στην κουζίνα του σχολείου έφτιαξαν Χριστουγεννιάτικα μπισκότα! Και πού βρήκαν τη συνταγή; Μα φυσικά από τον Άγιο Βασίλη. Ο ίδιος έστειλε τη συνταγή στα παιδιά για να περάσουν τα πιο «γλυκά» Χριστούγεννα. Τα παιδιά δεν παρέλειψαν και φέτος να γράψουν το καθιερωμένο γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Και επειδή ο καιρός δεν επέτρεψε να πάνε τα παιδιά στο ταχυδρομείο ανέθεσαν αυτή την υπεύθυνη δουλειά στους οδηγούς του σχολείου. Έτσι πέρασαν τα Χριστούγεννα τα παιδιά της Λιλιπούπολης και εύχονται σε όλους Καλή Χρονιά!

 Πρόσφατα Άρθρα