Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας

Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας, στα πλαίσια των Νεστορείων, στις 8.8.2017 πραγματοποίησε την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο: « Χώρος –Χρόνος»  των εκδόσεων : «Μίλητος»  της κυρίας Κωνσταντίνας Σταματελοπούλου -  Κολοκυθά.

Η κυρία Σταματελοπούλου – Κολοκυθά γεννήθηκε στη Χώρα, σπούδασε σε Αθήνα και Λονδίνο, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα.

Πρώτη ομιλήτρια ήταν η κυρία  Ηρώ  Κοκκέβη, Γιατρός  Ω. Ρ. Λ., η οποία προσέγγισε το έργο από την πλευρά του αναγνώστη με έναν εντελώς ιδιαίτερο τρόπο. 

Δεύτερη ομιλήτρια ήταν η κυρία Ζωή Ρήγα, Φιλόλογος, που ανέλυσε την ποιητική συλλογή ανά ενότητες, με αξιόλογη πιστότητα στο κείμενο και με ακριβή απόδοση των συναισθημάτων και των νοημάτων της συγγραφέως.

Στο τέλος κάθε ενότητας, η κυρία Παναγιώτα Μπάκα, επίσης Φιλόλογος, απήγγειλε αντιπροσωπευτικά ποιήματα από τη συλλογή με μεγάλη εκφραστικότητα.

Τέλος, η συγγραφέας κυρία  Σταματελοπούλου – Κολοκυθά, φανερά συγκινημένη, επειδή βρισκόταν στο τόπο της,  και εμφανώς ευχαριστημένη από την συνολική παρουσίαση των ομιλητριών, τις  ευχαρίστησε  ιδιαίτερα. Επίσης ευχαρίστησε  το πολυπληθές ακροατήριο, που γέμισε το χώρο του κινηματογράφου  REX, υπογραμμίζοντας ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά για την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη ΧΩΡΑ του ΝΕΣΤΟΡΑ. 

Στο χαιρετισμό της, η  Πρόεδρος του Π.Σ.Χ. κυρία Ευγενία Κοκκέβη, στην προσφώνηση της, ευχαρίστησε την κυρία Σταματελοπούλου – Κολοκυθά που εμπιστεύθηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας για την παρουσίαση του βιβλίου της, επισημαίνοντας ότι είναι η τρίτη φορά που ο Π.Σ.Χ.  πραγματοποιεί παρουσίαση βιβλίων με τόση μεγάλη επιτυχία και ευχήθηκε τα καλύτερα τόσο για την παρουσίαση, όσο και για την πορεία της ποιητική συλλογής.

Στο χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος Χώρας, κύριος Παναγιώτης Πετρόπουλος, εξέφρασε τη χαρά και την επιθυμία του για τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και συνεχάρη την κυρία Σταματελοπούλου-Κολοκυθά για την αξιόλογη προσφορά της.  

Στη λήξη της εκδήλωσης, η συγγραφέας  υπέγραψε τα βιβλία του κοινού και ακολούθησε μικρή δεξίωση όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την έκθεση των σκίτσων της κυρίας  Άννας Χατζηϊωαννίδη, που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του  Κινηματογράφου.

Το κοινό, εμφανώς ευχαριστημένο, έδωσε συγχαρητήρια στη συγγραφέα και τις ομιλήτριες.

 

 

Πρόσφατα Άρθρα