ΜΕΘ: 40 χρόνια θέατρο, 40 χρόνια πολιτισμός

Τι να γράψει κανείς για το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο; Την προσφορά αυτού του σχήματος είναι αδύνατο να τη χωρέσουν οι λέξεις. Απλά μπορούμε να πούμε ότι επί 40 χρόνια σκαλίζει τον πολιτισμό για να φτάσει τον άνθρωπο ψηλότερα. Τα 40 χρόνια του γιορτάζει λοιπόν φέτος το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, αυτός ο φορέας που έχει υπηρετηθεί από εκατοντάδες ανθρώπους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με άφταστη ανιδιοτέλεια.
Η τελευταία του παραγωγή ήταν «Η κόμισσα της Φάμπρικας» των Γιαλαμά-Πρετεντέρη σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη. Η Μικρή Σκηνή του ΜΕΘ, στην πρώτη της παρουσία, ετοιμάζει τον «Επιστάτη», του Χάρολντ Πίντερ σε σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου, ενώ το πρόγραμμα για το καλοκαίρι περιλαμβάνει την «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΜΕΘ, Γιώργος Παντελόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Θάρρος» και τον Κώστα Γαζούλη, «τώρα που το ΜΕΘ έγινε «Δεσποινίς ετών 39» και ετοιμάζεται για τα 40… εμείς βάζουμε πλώρη και σχεδιάζουμε, όχι τα «γενέθλια» για τα 40, αλλά τα επόμενα 20 χρόνια! Όπως είπαμε και το τελευταίο βράδυ της παράστασης της «Κόμισσας της Φάμπρικας», η παράσταση αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας περιόδου και την αρχή μιας νέας, με πολλές «φρέσκιες» ιδέες, «φρέσκα» πρόσωπα και πολλές καινοτομίες σε επίπεδο συνεργασιών…»

Πρόσφατα Άρθρα