ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑ

Επίσκεψη στο μοναστήρι – Ιερό Κάθισμα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Δολούς

Το μοναστήρι – Ιερό Κάθισμα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης, μετόχι της Μονής Αρχαγγέλων της Βόρειας Σερβίας, επισκέφθηκε η Α΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.
Ως γνωστόν, οι τέσσερις γέροντες που εγκαταβιώνουν στη μονή, έχουν μετατρέψει το χώρο σε οικολογικό παράδεισο, μια κιβωτό διάσωσης σπάνιων ειδών του φυτικού και του ζωικού βασιλείου. Με πολλή δουλειά και αγάπη καλλιεργούν 600 περίπου ελαιόδεντρα, ποικιλίες της μεσσηνιακής γης, αλλά και σπάνιες ελιές από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, καταβάλλεται προσπάθεια διάσωσης ντόπιων δέντρων και φυτών που είναι υπό εξαφάνιση. Αξιοσημείωτος είναι και ο αγώνας των πατέρων να διασώσουν δύο είδη του ζωικού βασιλείου που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, του σκυριανού αλόγου και του μανιάτικου όνου.
Κατά την επίσκεψή τους στο χώρο του μοναστηριού οι μαθητές έτυχαν θερμής φιλοξενίας και ενδιαφέρουσας ξενάγησης, ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους γέροντες και να βιώσουν την πνευματική ατμόσφαιρα της μονής. Ο δε ενθουσιασμός, ο θαυμασμός και η πνευματική ικανοποίηση ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα όλων ανεξαιρέτως.

Πρόσφατα Άρθρα