Έν Καλάμαις

 

του Πέτρου Α. Τσώνη 

 

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και τίποτα δε θυμίζει τις πάλαι ποτέ εκλογικές αναμετρήσεις. Τότε που μήνες πριν από τις εκλογές η πόλη έπαιρνε άλλη μορφή.
Ακόμη και στις τοπικές εφημερίδες ελάχιστες είναι οι καταχωρίσεις των υποψηφίων, που έχουν πλέον περιορισθεί για την τελευταία εβδομάδα.
Ο κόσμος βαρέθηκε, βαρέθηκε χρόνια τώρα να ακούει τους τοπικές μεσσίες ότι θα του κάνουν τη ζωή καλύτερη, θα διαχειρισθούν τα σκουπίδια, θα, θα, θα…
Για να καταλάβετε πόσο ο κόσμος τούς απαξίωσε, σας λέω ότι πολλοί απ’ αυτούς με δυσκολία συγκρότησαν ψηφοδέλτια, αναγκαζόμενοι να επιστρατεύσουν κουμπάρους, φίλους και συγγενείς.
Να σας πω ακόμη ότι σε αρκετές κοινότητες δε στάθηκε ικανό να έχουν υποψήφιο.
Κι όμως, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητη και πρέπει να τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Είναι η εξουσία που βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, που γνωρίζει και ζει μαζί του τα προβλήματα.
Γι’ αυτό σ’ αυτές τις εκλογές πρέπει να αναδειχθούν αυτοί που αγαπούν την αυτοδιοίκηση και δεν τη βλέπουν ως μέσο προβολής και τρόπο μεταπήδησης σε άλλες εξουσίες.
Και τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν σ’ όλα τα ψηφοδέλτια. Δική μας δουλειά είναι να τους αναδείξουμε.
Όσο για τις ευρωπαϊκές εκλογές, εδώ είμαστε σ’ άλλου παπά ευαγγέλιο.
Δεν ξέρω ποιες ήταν οι σκοπιμότητες που επεβλήθη ο σταυρός προτίμησης, εμένα πάντως με βολεύει που θα ψηφίσω όχι τον τύπο που πάει για πασαρέλα στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, αλλά αυτόν που θα ματώσει για τα ελληνικά θέματα στο Ευρωκοινοβούλιο.
Και βέβαια, θα ζητήσουμε την κατανόηση των αναγνωστών μας από την αναδιάταξη της ύλης σ’ αυτό το εκλογικό τεύχος.
Από το επόμενο θα επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς.
Καλή ψήφο!

Πρόσφατα Άρθρα