Ο Πάνος Σόμπολος και οι «αστέρες του εγκληματικού πανθέου» στην Καλαμάτα

«Σχεδόν όλους όσοι συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο τούς έχω γνωρίσει και προσωπικά. Και όλους ανεξαιρέτως τους γνώρισα κάνοντας ρεπορτάζ για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορήθηκαν και καταδικάστηκαν –και μπορώ να σας πω ότι είναι και αυτοί άνθρωποι με συναισθήματα, με ελαττώματα, αλλά και προτερήματα, τα οποία πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν για λανθασμένους στόχους και σκοπούς», γράφει ο πιο γνωστός και για πολλούς ο πιο συμπαθής αστυνομικός ρεπόρτερ, Πάνος Σόμπολος, στο βιβλίο του «Οι αστέρες του εγκληματικού πανθέου όπως τους έζησα».

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα και είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε και να συμπαθήσουμε περισσότερο τον Πάνο Σόμπολο, και μέσω εκείνου να γνωρίσουμε κάπως και μερικούς από τους «αστέρες του εγκληματικού πανθέου».

 

Η παρουσίαση έγινε από τον επίτιμο υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Δημήτρη Μητρόπουλο, την αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος Σοφία Μπομπόνη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλή Ξηρογιάννη. Συντόνισε η δημοσιογράφος της «Ελευθερίας», Νικολέττα Κολυβάρη.